[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_accordion class=”” id=””][fusion_toggle title=”Check-Up Tanımı” open=”no”]

Check-up ya da Türkçe karşılığı ile “Bireysel Sağlık Taraması”; hastalıkların erken safhada yakalanması amacıyla yapılan muayene ve laboratuar tetkikleridir. Hastalıkların semptom ve bulguları henüz ortaya çıkmadan yapılan araştırmalar teşhis açısından son derece önemli olup, tedavide %100 başarı için oldukça gerekli yöntemlerdir.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Check-Up neden gereklidir?” open=”no”]Check-Up, günlük yaşam içerisinde çoğu kez fark edilmeyen fiziksel ve ruhsal sorunların erken dönemde belirlenmesi ve gelişmekte olan sağlık sorunlarının en kolay ve etkin tedavisini sağlar. Modern yaşamın bizlere sunduğu stres, yoğun iş hayatı ve düzensiz beslenmenin yanı sıra, sigara, alkol ve spordan uzak yaşam, hastalık gelişimi açısından zemin oluşturmaktadır. Hastalık geliştiğinde organizmanın bozulan dengesi, ortaya çıkan semptom ve bulgular sonucu bir hastalık geliştiğinin en önemli göstergesidir. Bu dönemde yapılan tanı ve tedavi yöntemleri ile elde edilen sonuçlar, hastalığın erken döneminde yapılan tedavi sonuçlarına oranla daha düşük oranda başarı şansına sahiptir. Üstelik bu dönemde yapılan tanı ve tedavi girişimleri, hem daha fazla zaman kaybına hem de daha fazla ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle hastalıkların henüz bulgu vermeden önce tanısı son derece önemlidir.
Check-Up ile saptanan hastalıklar, geçici olan ve tam olarak tedavi sağalanabilen hastalıklar olabileceği gibi, diabetes mellitus, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik ve takip edilmesi gereken hastalıklar olabilir. Bunun dışında erken dönemde saptanan ve henüz bulgu vermeden yakalanan kanserlerin büyük kısmı Check-Up araştırmaları esnasında fark edilmekte ve bunlar başarıyla tedavi edilmektedir.
Check-up işlemi sonrasında elde edilen ‘size özel’ sağlık bilgileri, Hipokrat Laboratuarı’nda izin için hazırlanan elektronik bir dosyada saklanır. Oluşan sağlık profiliniz sayesinde hekiminiz; ileride oluşabilecek bir sağlık sorununuzda, güvenilir ve sizi tanıyan bir danışman olarak yardıma hazır olacaktır. Hipokrat Laboratuarları size sağlık konusunda her türlü desteği vermekte ve Check-Up sistemi ile her türlü hastalığın erken dönemde tanımlanmasını sağlamaktadır.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Bir kez Check Up Yaptırmak Yeterli midir?” open=”no”]Check Up yaptırmakla o anki sağlık durumunuz en iyi şekilde belirlenmiş olur. Ancak insan vücudu karşılaşılan her türlü çevresel faktörler, mikroorganizmalar ve stres nedeniyle sürekli değişim yaşanan sistemdir. Bu sistemin belirli periyotlarla durumunun değerlendirilmesi son derece önemlidir. Check Up bize ancak belirli bir süre için fikir verebilir. Bunun dışında yeni durumun değerlendirilmesi için benzer taramaların tekrarlanması gerekir.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Check-up Yaptırmak Ne Kadar Zamanımı Alır?” open=”no”]Check-up’ın içerdiği detaylı muayene, uygun testlerin tespiti ve uygulanması, hafta içi her gün yapılmaktadır. Check-Up proğramları çerçevesinde alınan laboratuar örnekleri, görüntüleme yöntemleri ve ön muayene işlemlerinin ardından sağlık profiliniz en kısa sürede ortaya çıkarılacaktır. Periyodik aralarla yapılan Check-Up uygulamaları, sağlık durumunuzun seyrini ortaya koyacak, fiziksel değişikilklerin erken dönemde belirlenmesini sağlayacaktır. Elde edilen veriler sizlerle paylaşıldığı gibi, aynı zamanda Hipokrat Laboratuarları bilgi işlem merkezinde de saklanacaktır. Bütün bu işlemler için kaybedeceğiniz zaman oldukça kısadır.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Check-up Öncesi Neler Yapmalıyım?” open=”no”]Öncelikle Check Up hizmeti almakla kendiniz için en büyük iyiliği yapmış olduğunuzu düşünün. Unutmayın ki sağlığınıza vermiş olduğunuz önem herşeyden önceliklidir.

Hipokrat Laborutavarları’nda Check up hizmetlerinizin en iyi şekilde organize edilmesi için lütfen bir gün öncesinden bizleri haberdar ediniz ve randevu alınız.

Check up’a gelmeden en az sekiz saat önce birşey yememeniz gerekmektedir ancak; su içebilirsiniz.

Daha önce bilinen hastalıklarınızı, kullanmakta olduğunuz ilaçları ve yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarınızı lütfen bizlerle paylaşınız.

Sizlere uygulanacak olan Check Up işlemi esnasında hangi testlerin hangi amaçla yapılacağı konusunda lütfen bilgi alınız.

Özellikle sizi rahatsız eden ve araştırılmasını istediğiniz ya da genetik olarak sizlerde olabileceğini
düşündüğünüz sorunları lütfen bizlerle paylaşın. Unutmayın ki şüphe sağlık konusunda perdeyi aralayabilecek öncelikli bir adım olabilir.

Regl döneminde verilen idrar örneklerinin sağlıklı bir incelemeye uygun olmamasından dolayı, bayanların
check-up taramasını bu dönemden önce ya da sonra yaptırmaları daha uygundur.

Check up kapsamında yapılacak tetkikleri etkilenmemesi amacıyla lütfen alkol alımını en az 12 saat öncesinden kesiniz.

Check-Up taraması esnasında kurumumuzda deneyimli kadro her an yanınızda olacak ve sizlere gerekli desteği sunacaktır.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Check Up İçin Neden Hipokrat’ı Seçmelisiniz?” open=”no”]Hipokrat Laboratuvarı, ulusal ve uluslararası alanda üstün kalite anlayışı içerisinde sizlere hizmet veren üst düzey bir tanı merkezidir. Burada öncelikli olarak sizin için gereken ve direkt hedefe yönelik taramaların yapıldığı bir Check Up sistemi ile karşılaşacaksınız.
Sorumluluk anlayışı ve bilgi düzeyi üst seviyede olan bir uzman kadrosu ile merak ettiğiniz her konuda size büyük bir destek olacak, her türlü sorununuzu giderebilecek, bilgi ve doğru yönlendirmeleri ile sağlığınızı doğru yöneten üstün hizmet anlayışını bulacaksınız.
Yaşınıza, kişisel öykü ve aile öykünüze, fizik muayene bulgularınıza göre hedefe yönelik gerekli testlerin modern teknolojik yöntemlerle en kısa sürede ve en doğru şekilde belirlenmiş  elirlenmesi sağlanmış olacak,balerbelirlenmesi sağlan

belirlenmiş olacak.Yaşınıza göre en uygun testler yapılmış olacak,Test sonuçlarına göre en doğru şekilde yorum ve yaklaşım uygulanacak,Tüm verileriniz Hipokrat Laboratuvarları hizmet anlayışı ve kalite sistemi içerisinde kayıt altına alınacak ve sonraki taramalarda karşılaştırılarak yorum analizi daha gerçekçi boyutta sağlanmış olacaktır.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”CHECK-UP TARAMALARI “Kırk Yaş Üstü Bayanlar”” open=”no”]A. Radyolojik İncelemeler

Kalp-Akciğer radyografisi: Akciğer hastalıklarını ön tarama amaçla kullanılan yöntemdir.

Tüm batın ultrasonografisi: Karaciğer, dalak, pankreas, böbrek, mesane ve safra kesesinin

değerlendirilmesine yardımcı olur.

Meme Usg: Karaciğer, dalak, pankreas, böbrek, mesane ve safra kesesinin değerlendirilmesine yardımcı olur.

Mamografi: Meme kontrolü.

Manyetik Rezonans ya da Bilgisayarlı Tomografi. Gereken durumlarda başvurulacak yöntemlerdir.

 

B. Elektrokardiyografi (EKG)

Koroner kalp hastalıklarının ve ritim bozukluklarının teşhisinde önemli ve temel bir testtir. Koroner Kalp Hastalıkları veya ritm bozukluklarının erken teşhisi  ya da mevcut sorunların ne durumda olduğunu belirlemek amacı ile uygulanmaktadır. İstirahat anında çekilen EKG bazı durumlarda bulgu vermeyebilir. Efor esnasında göğüste ağrı, yanma, sol kola ve sırta vuran ağrılar ya da daha önceden koroner arter hastalığı teşhisiniz varsa, miyokard enfarktüsü geçirmişseniz ya da ailede genetik olarak böyle bir risk söz konusu ise Check Up esnasında size bu konuda sorulan soruları tam olarak yanıtlayınız.

C. Hematolojik İncelemeler

Hemogram; kanın şekilli elemanlarının sayı ve kalitesini gösteren önemli ve temel bir testtir. Lokosit

Sayısı (WBC), Notrofil (NEU), Lenfosit (LYM), Monosit (MONO), Eozinofil (EOS), Bazofil (BAZO),

Eritrosit Sayısı (RBC), Hemoglobin (HBG), Hematokrit (HCT), MVC, MCH, MCHC, RDW, Trombosit

Sayısı (PLT), MPV : Bu bir test değil test panelidir. Anemi (kansızlık), lösemi, çeşitli infeksiyonlara karşı

vücudun reaksiyonun ölçülmesi, kan hücrelerinin özelliklerinin değerlendirilmesi ve bazı kan hastalıklarının tanısı için kullanılan testlerdir.

Sedimentasyon hızı : Kanın şekilli elemanlarının saatlik çöküş hızı olarak tanımlanır. İnfeksiyon ve iltihabi hastalıkların göstergesi olabileceği gibi kanser gibi malignite hastalıklarında, otoimmün romatizmal hastalıklarda ve kansızlıkta da değerleri yükselebilir. İlerleyen yaş ile birlikte normal değerleri artış gösterir.

D. Biyokimyasal İncelemeler

Açlık kan şekeri: ?Diabetes mellitus olarak adlandırılan şeker hastalığının tanısında başvurulabilecek temel testlerden biridir. Hastalığın izlenmesinde de önemli bir tanı testidir.

Alkalen fosfataz, SGOT (AST), SGPT (ALT): Karaciğer fonksiyon testleri arasında önemli bir gruptur. Beraberinde safra yolları konusunda özellikle Alkalen fosfataz bilgi verir. Bu testler ve aralarındaki ilişkiler değerlendirilerek; Karaciğer ve safra yolları ile ilgili hastalıkların ayırıcı tanısında ve tedavisinin izlenmesinde, alkol tüketiminin yaptığı hasarın değerlendirilmesinde ve bazı kas hastalıklarının tanısında kullanılır.

Kolesterol, HDL Kolesterol, LDL Kolesterol, Trigliseridler: Lipit profil testleri olarak adlandırılan bu testler, yağ metabolizması konusunda önemli fikir verir. Bozuklukları başta koroner kalp hastalıkları olmak üzere, karaciğer yağlanması, hipertansiyon veya çeşitli metabolik hastalıkların göstergesi olabilir. Koroner kalp hastalıklarının risk faktörü olarak değerlendirilen bu testlerin kan değerleri ve birbirleri ile ilişikleri; risk derecelendirilmesi, tedavi planı ve izlenmesinde çok büyük önem taşır.

Kreatinin: Böbrek fonksiyonlarının izlenmesinde önemli bir testtir. Böbrek yetmezliklerinin önemli bir göstergesi olup, ilaç kullanımı ya da çeşitli iltihaplı hastalıklar ya da metabolik hastalıklar sonucu bozulabilir. Bazen de böbrek taşlarının böbrek fonksiyonlarını azaltıcı yönde etkili olması sonucunda kreatinin düzeylerinde artış önemli bir gösterge olabilir. Böbrek filitrasyon fonksiyonunun izlenmesi, böbrek hastalıklarının tanımlanmasında kullanılır.

Ürik asit, TSH, ALP, CRP, BUN: Ürik asit, gut hastalığının tanı ve tedavi takibinde kullanılan bir testtir. TSH, troid fonksiyonlarının değerlendirilmesi amacıyla kullanılan ve beraberinde T3, T4 gibi troid hormonlarının değişkenliğiyle birlikte değerlendirilen bir testtir. CRP her türlü iltihaplı hastalıklar, kanser gibi malignite hastalıkları, otoimmün romatizmal hastalıklar ve travmalarda artış gösterir.

HBsAg, Anti HBS, Anti HCV: Hepatit B ve Hepatit C olarak adlandırılan Karaciğerde ciddi hasara neden olan virüslerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının tanımlanması amacıyla kullanılmaktadır. Anti HBS testi Hepatit B hastalığına karşı koruyucu antikorların gelişmiş olduğunun önemli bir göstergesidir. Anti HBS aşı yoluyla kazanılmış olabileceği gibi, hastalığın geçirilmesinin ardından da gelişebilir.

İdrar tam analizi: İdrar analizinde görülen değişimler; böbrek hastalıkların tanı ve izlenmesinde, idrar yolu enfeksiyonlarının ve bazı kötü huylu hastalıkların saptanmasında yardımcı olur.

Dışkıda gizli kan: Gastrointestinal sistem, özellikle barsak kanamalarını gösterir. Dışkıda gizli kan, bazı besin maddelerinin tüketimi, aşırı et tüketimi, kansızlık tedavisinde kullanılan demir preparatlarına bağlı olabileceği gibi, barsakların çeşitli iltihaplı hastalıkları ve barsak kanserlerinde de pozitif olarak sonuçlanabilir.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Kırk Yaş Üstü Bay” open=”no”]A. Radyolojik İncelemeler

Kalp-Akciğer radyografisi: Kalp ve akciğer hastalıklarını ön tarama amaçla kullanılan yöntemdir.

Tüm batın ultrasonografisi: Karaciğer, safra kesesi, dalak, pankreas, böbrekler, mesane ve prostatın değerlendirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda batın içinde yer kaplayan oluşumlar ve lenf bezleri konusunda bilgi verir.

Manyetik Rezonans ya da Bilgisayarlı Tomografi. Gerektiğinde başvurulan yöntemlerdir.

 

B. Elektrokardiyografi (EKG)

Koroner kalp hastalıklarının erken tanısında ve takibinde kullanılan önemli bir testtir. Aynı zamanda ritim bozukluklarının değerlendirilmesinde de kullanılır. Koroner Kalp Hastalıkları veya ritm bozuklukları teşhisi amacı ile uygulanmaktadır.

C. Hematolojik İncelemeler

Hemogram; kanın şekilli elemanlarının sayı ve kalitesini gösteren önemli ve temel bir testtir. Lokosit Sayısı (WBC), Notrofil (NEU), Lenfosit (LYM), Monosit (MONO), Eozinofil (EOS), Bazofil (BAZO), Eritrosit Sayısı (RBC), Hemoglobin (HBG), Hematokrit (HCT), MVC, MCH, MCHC, RDW, Trombosit Sayısı (PLT), MPV : Bu bir test değil test panelidir. Anemi (kansızlık), lösemi, çeşitli infeksiyonlara karşı vücudun reaksiyonun ölçülmesi, kan hücrelerinin özelliklerinin değerlendirilmesi ve bazı kan hastalıklarının tanısı için kullanılan testlerdir.

Sedimentasyon hızı : Kanın şekilli elemanlarının saatlik çöküş hızı olarak tanımlanır. İnfeksiyon ve iltihabi hastalıkların göstergesi olabileceği gibi kanser gibi malignite hastalıklarında, otoimmün romatizmal hastalıklarda ve kansızlıkta da değerleri yükselebilir. İlerleyen yaş ile birlikte normal değerleri artış gösterir.

D. Biyokimyasal İncelemeler

Açlık kan şekeri: ?Diabetes mellitus olarak adlandırılan şeker hastalığının tanısında başvurulabilecek temel testlerden biridir. Hastalığın izlenmesinde de önemli bir tanı testidir.

Alkalen fosfataz, SGOT (AST), SGPT (ALT): Karaciğer fonksiyon testleri arasında önemli bir gruptur. Beraberinde safra yolları konusunda özellikle Alkalen fosfataz bilgi verir. Bu testler ve aralarındaki ilişkiler değerlendirilerek; Karaciğer ve safra yolları ile ilgili hastalıkların ayırıcı tanısında ve tedavisinin izlenmesinde, alkol tüketiminin yaptığı hasarın değerlendirilmesinde ve bazı kas hastalıklarının tanısında kullanılır.

Kolesterol, HDL Kolesterol, LDL Kolesterol, Trigliseridler: Lipit profil testleri olarak adlandırılan bu testler, yağ metabolizması konusunda önemli fikir verir. Bozuklukları başta koroner kalp hastalıkları olmak üzere, karaciğer yağlanması, hipertansiyon veya çeşitli metabolik hastalıkların göstergesi olabilir. Koroner kalp hastalıklarının risk faktörü olarak değerlendirilen bu testlerin kan değerleri ve birbirleri ile ilişikleri; risk derecelendirilmesi, tedavi planı ve izlenmesinde çok büyük önem taşır.

Kreatinin: Böbrek fonksiyonlarının izlenmesinde önemli bir testtir. Böbrek yetmezliklerinin önemli bir göstergesi olup, ilaç kullanımı ya da çeşitli iltihaplı hastalıklar ya da metabolik hastalıklar sonucu bozulabilir. Bazen de böbrek taşlarının böbrek fonksiyonlarını azaltıcı yönde etkili olması sonucunda kreatinin düzeylerinde artış önemli bir gösterge olabilir. Böbrek filitrasyon fonksiyonunun izlenmesi, böbrek hastalıklarının tanımlanmasında kullanılır.

Ürik asit, TSH, ALP, CRP, BUN: Ürik asit, gut hastalığının tanı ve tedavi takibinde kullanılan bir testtir. TSH, troid fonksiyonlarının değerlendirilmesi amacıyla kullanılan ve beraberinde T3, T4 gibi troid hormonlarının değişkenliğiyle birlikte değerlendirilen bir testtir. CRP her türlü iltihaplı hastalıklar, kanser gibi malignite hastalıkları, otoimmün romatizmal hastalıklar ve travmalarda artış gösterir.

HBsAg, Anti HBS, Anti HCV: Hepatit B ve Hepatit C olarak adlandırılan Karaciğerde ciddi hasara neden olan virüslerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının tanımlanması amacıyla kullanılmaktadır. Anti HBS testi Hepatit B hastalığına karşı koruyucu antikorların gelişmiş olduğunun önemli bir göstergesidir. Anti HBS aşı yoluyla kazanılmış olabileceği gibi, hastalığın geçirilmesinin ardından da gelişebilir.

İdrar tam analizi: İdrar analizinde görülen değişimler; böbrek hastalıkların tanı ve izlenmesinde, idrar yolu enfeksiyonlarının ve bazı kötü huylu hastalıkların saptanmasında yardımcı olur.

Dışkıda gizli kan: Gastrointestinal sistem, özellikle barsak kanamalarını gösterir. Dışkıda gizli kan, bazı besin maddelerinin tüketimi, aşırı et tüketimi, kansızlık tedavisinde kullanılan demir preparatlarına bağlı olabileceği gibi, barsakların çeşitli iltihaplı hastalıkları ve barsak kanserlerinde de pozitif olarak sonuçlanabilir.[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”KANSER TARAMASI” open=”no”]Check Up esnasında yapılan incelemelerin esas amacı  yaşam süresini kısaltan hastalıkların erken tanınması olmalıdır. Bu amaçla hedefe yönelik etkin Check Up tarama yöntemi son derece önemlidir. Hipokrat Laboratuvarları’nda yaptıracağınız Check Up ile hedefe yönelik etkin tarama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Bu kişisel özgeçmişiniz, genetik özellikleriniz, yakınmalarınız ve yaş grubunuz göz önüne alınarak hazırlanan tarama sistemidir.

Dünyadaki ölümlerin  birinci nedeni  kalp ve damar hastalıkları  ikincisi ise kanserdir.Bu nedenle taramalar hem kardiyovasküler hastalıklara hem de kanserlere yönelik olmaldır. [/fusion_toggle][fusion_toggle title=”KANSER TARAMA TESTLERİ” open=”no”]Kanser Tarama Testleri Neden Önemlidir?
Kanser çağımızın en önemli ve yaygın hastalığıdır. Hastalık hemen her yaş grubunda görülmekle birlikte özellikle 50 yaşından sonra giderek artan oranda karşımıza çıkmaktadır. Hastalığın en önemli özelliği erken dönemde hiçbir bulgu vermemesi ve bulgular ortaya çıktıktan sonra teşhis konulması ve etkili tedavinin yetersiz kalabilmesidir. Bu nedenle erken teşhis kanserden kurtulmanın en temel yaklaşımıdır. Bu hem hayat kalitesini, hem yaşam süresini uzatır, hem de daha düşük maliyet ve daha az zaman kaybı ile sonuçlanır. Erken teşhis, kişinin psikolojik yaşamında ciddi sorunlar doğurmadan kolayca üstesinden gelinen çözümleri de beraberinde getirir.
Kanser tarama testlerine ne zaman başlanmalı?
Ailesinde kanser vakaları görülenler (anne, baba, ağabey,abla) ve/veya sigara içenler , kırk yaşın üstünde olanlar, herhangi bir nedene bağlı olmayan kansızlık, yorgunluk, düzensiz adet kanamaları, son bir ay içinde sebepsiz yere beş kilo ve daha fazla kayıp, son aylarda süreklilik kazanan kilo kaybı, giderek artan kansızlık, giderek artan halsizlik gibi yakınmalarda zaman kaybetmeksizin tarama için başvurulmalıdır.

KADINLAR: 
Hemogram, sedim, CRP, Meme USG : İki taraflı 
Mamografi : İki taraflı 
Vajinal Smear 
Akciğer Tomografisi 
Abdominal Tomografi 
Kolonoskopi 
Rutin Biyokimya Testleri : Kan sayımı, otomatize (en az 18 parametre) – Alanin aminotransferaz (ALT) – Aspartat aminotransferaz (AST) Glukoz (şeker,açlık) – Kolesterol,serum,total – HDL kolesterol – VLDL kolesterol – Trigliserit Kreatinin – Üre –LDH, Demir, Total demir bağlama kapasitesi, İdrar tahlili (stripve mikroskobi), Kemik yoğunluk ölçümü, gıda test paneli.

ERKEKLER: 
Hemogram, Sedim, CRP, PSA Laboratuar 
CEA Testi 
Akciğer Tomografisi 
Kolonoskopi 
Abdominal Tomografi 
Rutin Biyokimya Tetkikleri : Kan sayımı, otomatize (en az 18 parametre) – Alanin aminotransferaz (ALT) – Aspartat aminotransferaz (AST), LDH,  Glukoz (şeker,açlık) – Kolesterol, Serum,total – HDL kolesterol – VLDL kolesterol – Trigliserit Kreatinin – Üre – İdrar tahlili (stripve mikroskobi), Gaitada gizli kan, demir, total demir bağlama kapasitesi, kemik yoğunluk ölçümü ve gıda test paneli.[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]